Spørger man danskerne, er Rynkeby det mest bæredygtige brand

Rynkeby er for fjerde år i træk kåret til Danmarks mest bæredygtige drikkevarebrand af Sustainable Brand Index.   

Rynkeby-brandet fra Nordens største juiceproducent, Rynkeby Foods, sætter sig for fjerde år i træk på førstepladsen i kategorien, når man spørger danskerne, hvilket brand de opfatter som det mest bæredygtige.  

Det fremgår af den offentliggjorte rapport fra Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index er Europas største, uafhængige mærkevareundersøgelse af bæredygtighed, og i 2024 analyserer og rangerer den mere end 1600 brands på tværs af 36 industrier med hjælp fra 80.000 respondenter.  
 
En flot anerkendelse 
Ifølge Rynkeby Foods’ adm. direktør, Mark Hemmingsen, er anerkendelsen ikke alene et dejligt skulderklap. Det er også et vidnesbyrd om, at ESG-arbejdet i bredere forstand fylder mere og mere for virksomheden. 
Vi kan med god grund være stolte af, at vi nu for fjerde år i træk løber med hæderen, og så glæder det mig selvfølgelig, at det er forbrugerne og deres opfattelse af os, der bliver vurderet,” siger Mark Hemmingsen. 

Bæredygtighed hos Rynkeby Foods har både en miljømæssig, en social og en økonomisk dimension, og vi vil gerne gøre en forskel og tage et medansvar. Vi er bestemt ikke i mål, og der er mange områder, hvor vi kan blive endnu bedre, men index’et vidner om, at der bliver lagt mærke til nogle af de ting, vi arbejder med.” 
 
Miljø og mennesker i centrum  
Direktøren peger eks. på Team Rynkeby, der startede som et medarbejdertiltag internt på Rynkeby Foods i 2001 og siden har udviklet sig til et velgørenhedsprojekt i ni lande. Projektet har nu indsamlet mere end 700 mio. kr. til børn med kritiske sygdomme og deres familier og gjort en konkret og synlig forskel.  
I regi af Team Rynkeby-projektet har mange ansatte i virksomheden deltaget på det lokale hold, Team Rynkeby Ringe, og sidste år oprettede Rynkeby Foods også et særligt firmahold, som består udelukkende af medarbejdere, samarbejdspartnere og venner af huset.  
 
Rynkeby Foods’ ESG-indsatserne tæller udover Team Rynkeby også sundhed i bredere forstand, en række medarbejderprojekter og mere miljø- og klimarettede initiativer under temaerne ”mere bæredygtig juice”, ”klimaneutralitet” og ”emballage”. 

Du kan læse mere om, hvordan Rynkeby Foods arbejder med bæredygtighed i hele virksomheden i vores seneste CSR-rapporter.