Nyt mærkningssystem

Som Danmarks største juiceproducent vil vi gerne hjælpe med at sortere korrekt og reducere madspild. Derfor kan du allerede nu møde to nye mærkater på nogen af Rynkebys mad- og drikkevare-kartoner for at tydeliggøre holdbarhed og korrekt sortering af emballage.

Når du fremover griber fat i et af Rynkebys produkter i supermarkedet, kan du finde to nye mærkater på dine mad- og drikkevarekartoner.
Mærkaterne skal sætte fokus på madspild og affaldssortering og samtidig opfordre forbrugerne til at sortere korrekt og reducere madspild.

Vores forbrugere vil fremover opdage to nye mærkater på deres Rynkeby-produkter. Der er et mærkat, som fortæller hvordan man korrekt affaldssorterer vores emballage. Og så et mærkat, som skal mindske madspild, ” siger Senior Brand Manager Claus Nørgård Hansen.

Det giver rigtig god mening, at vi på den måde søger for at hjælpe vores forbrugere til at sortere korrekt og reducere madspild, og det er samtidig en integreret del af vores ophav og historie. Inger Rasmussen var jo en af Danmarks første madspildspionerer, da hun samlede nedfaldne haveæbler op og mostede dem og på den måde lagde grundstenene til Rynkeby Foods,” fortsætter han.

”Ofte god efter” mindsker madspild
Det ene mærkat er Too Good To Go’s ”Ofte god efter”-mærke.
Cirka 10% af al madspild skyldes at produkter kasseres, selvom indholdet stadig holder sig fint. Men mange forbrugere har svært ved at kende forskel på ”Sidste anvendelsesdato” og ”Bedst før”, og det betyder at produkter, der ofte ikke fejler noget, ender i skraldespanden.

Derfor har Rynkeby valgt at sætte Too Good To Go’s ”Ofte god efter”-mærkat på mad- og drikkevarekartoner samt PET-flasker. Med det nye mærke bliver forbrugerne mindet om, at de med ”Bedst før”-produkter med fordel kan anvende sanserne og følge vejledningen ”SE – DUFT – SMAG”, for at vurdere om produktet stadig kan anvendes.

Sortering af emballage efter brug
Det andet mærkat vejleder om affaldssorteringen. Selvom du er færdig med produktet, er produktet nemlig ikke færdig med dig, før det er korrekt affaldssorteret, så det kan genanvendes.

Derfor har Rynkeby besluttet at placere et sorteringsmærke på sine kartoner. Mærket er det velkendte sorteringsmærke, som indgår i piktogramsystemet, der er udviklet af Dansk Affaldsforening, KL og Miljøstyrelsen, og er derfor nemt at genkende. Mærkatet er allerede nu at finde på de første kartoner og vil i 2023 komme på resten.