Pas på tænderne

Syreholdige fødevarer kan skade tænderne, men med nogle enkelte forholdsregler, kan man undgå/minimere risikoen for huller i tænderne.

Rådene er udviklet af Tandlægeforeningen i samarbejde med overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen på Københavns Universitet

Gode råd når du drikker juice eller saft 

Ulla Pallesen har i mange år deltaget i udarbejdelsen af rådgivningsmateriale til tandlæger og patienter og hun peger på, at det bedste man kan gøre for sine tænder, når man drikker syreholdige drikke, er, at man skynder sig at drikke op:

- Vi kan jo ikke undgå syreholdige føde- og drikkevarer. Men man skal undgå at smådrikke af et glas saft eller en sodavand over længere tid, for jo flere gange det sure rammer tænderne, jo værre er det, siger hun.

- Dertil er det en rigtig god idé at bruge sugerør, for så er kontakten til tænderne meget mindre.

I Tandlægeforeningens rådgivningsmateriale, som også er udarbejdet af Ulla Pallesen, kan man læse, at det er en god idé at nyde de syreholdige drikke sammen med mad, der kan neutralisere syren.

Her frarådes det også at børste tænder umiddelbart efter, at der er kommet surt på tænderne, fordi tandemaljen ellers kan slides yderligere – skyl hellere munden med vand.

Flere gode råd kan findes på Tandlægeforeningens hjemmeside:

Fem råd
1. Skynd dig at drikke op

2. Undlad at smådrikke syreholdige drikke over længere tid

3. Brug et sugerør

4. Nyd de syreholdige drikke sammen med mad, som kan neutralisere syren

5. Undlad at børste tænder lige efter du har drukket syreholdige drikke – skyl i stedet munden med vand.

Hvis du har flere spørgsmål
Så er du altid velkommen til at kontakte vores kvalitetschef, Rikke Bekker Henriksen. Skriv til hende på rbh@rynkeby.dk eller ring på +45 63 62 32 37.

 

 

Besøg Team Rynkeby

Team Rynkeby

Team Rynkeby cykler hvert år til Paris for at samle penge ind til børn med kræft og deres familier.

Besøg Team Rynkeby

Rynke

Mangler du en sød Rynkebamse?
Så besøg vores Webshop

Vil du lave sjov med Rynke

klik her