Rynkeby
ForsideRynkes Favoritter®Om JuiceNyhed

Om Juice

rynkeby_juice

Juice

Juice er 100% ren frugt- eller grøntsagssaft og er aldrig tilsat sukker eller nogen former for tilsætningsstoffer. Juice har et naturligt indhold af sukker fra frugt. Et glas frugtjuice svarer til 100 gram frugt, så drikker du f.eks. et glas juice om morgenen, har du allerede dækket en sjettedel af dit behov for frugt og grønt på en dag. I Danmark er 45% af det juice, der drikkes appelsinjuice og 29% er æblejuice. De resterende 26% er enten blandingsjuicer, som er presset af flere forskellige slags frugt, eller mere specielle varianter som tomat, sveske og grape. Rynkeby tilbyder et bredt sortiment af juice.

Juice fra koncentrat: Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder (typisk Brasilien eller Mexico), og kort efter presses de til appelsinsaft. En appelsin indeholder ca. 55 % juice, og når denne juice inddampes, så reduceres det naturlige vandindhold med ca. 80%. Tilbage er koncentratet, som kommer på frost og fragtes til Europa, hvor samme mængde væske tilsættes koncentratet. Så har vi den gode smag, vi kender fra det meste af den juice, der drikkes i Danmark. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker eller kunstige tilsætninger.

Juice ikke fra koncentrat: Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder og kort efter presses de til appelsinsaft. Denne appelsinsaft nedkøles og transporteres til Europa og hældes på karton eller flaske. Så har vi den ekstra gode smag af presset frugt. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker eller kunstige tilsætninger.

Saft

Saft er lavet af ufortyndet frugtsaft og er et naturprodukt. Uanset om du vælger sød eller kunstigt sødet saft, får du masser af frugt, når du drikker Rynkebys saft. Rynkeby har to forskellige safttyper:

Sød saft

Som navnet siger, er saften tilsat sukker for at give den fyldige smag, som de fleste mennesker foretrækker.

Blandet saft light/kunstigt sødet

Blandet saft light er tilsat sødestofferne Aspartam og Acesulfam K. Kalorieindholdet er væsentligt mindre end i sød saft og kan derfor være interessant for personer der blot ønsker færre kalorier. Frugtindholdet er højere end i sød saft, da de kunstige sødemidler søder langt mere end sukker. Målt i mængde skal der derfor bruges mindre af de kunstige sødemidler.
Kunstige sødemidler fylder mindre end sukker – derfor indeholder vores Light safter også næsten 100% frugt!”

Saft er betegnelsen for produkter, som er fremstillet af ufortyndet frugtsaft. I Rynkebys sortiment findes der tre typer saft:

Sød saft

Som navnet siger, er saften tilsat sukker for at give saften den fyldige smag, som de fleste mennesker foretrækker.

Kunstigt sødet saft

Rynkebys kunstigt sødede saft er sødet med Aspartam og Acesulfam K. Kalorieindholdet er væsentligt mindre end for sød saft.

Sur saft

Ifølge lovgivningen skal dette produkt have frugtens sure smag. Sur saft kan kun fremstilles af solbær, kirsebær, røde ribs, hvide ribs, hindbær, jordbær eller hyldebær.

Saft indeholder masser af frugt og bær, uanset hvilket type der er tale om.

Frugtnektar er betegnelsen for frugtsaft og/eller puré, som blandes med enten sukker, honning eller sødemiddel samt vand. Sukkerindholdet må max udgøre 20% af den samlede vægt, og indholdet af saft eller puré skal være mindst 25% til 50% af det samlede indhold afhængigt af, hvilken frugt der anvendes.

Læskedrik, limonade og andre drikke er ikke defineret i lovgivningen og må faktisk produceres helt uden brug af frugt. Læskedrik kan alene være fremstillet af vand, sukker, farve- og smagsstoffer.

Frugtkød i fx appelsinjuice er frugtceller fra appelsinerne. Frugtcellerne kan enten være lange og indeholde frugtsaft eller være mindre og bestå af celler, som er ”mast” under presningen af frugten.

Frugtcellerne kan være meget forskellige af udseende, hvilket har givet anledning til mange skrøner om, hvad frugtkød er - lige fra små plasticstykker til fint snittet hvidkål.

Vi har i Danmark en klar lovgivning, der bestemmer, hvad de forskellige drikkevarer må kaldes, og hvad de må bestå af. Juice er fællesbetegnelse for frugtsaft, der drikkes i naturlig tilstand - uden nogen form for tilsætningsstoffer m.v. Dog må juice gerne indeholde frugtkød fra de anvendte frugter.

Juice er en fællesbetegnelse for frugtsaft, der drikkes i naturlig stand - dvs. uden nogen form for tilsætningsstoffer.

Når der står Rynkeby på emballagen, er du sikker på, at juicen kun indeholder frugternes naturlige frugtsukker.

Juice er 100% ren frugt- eller grøntsagssaft og er aldrig tilsat sukker eller nogen former for tilsætningsstoffer. Juice har et naturligt indhold af sukker fra frugt.
Et glas frugtjuice svarer til 100 gram frugt, så drikker du f.eks. et glas juice om morgenen, har du allerede dækket en sjettedel af dit behov for frugt og grønt på en dag.
I Danmark er 45% af det juice, der drikkes appelsinjuice og 29% er æblejuice. De resterende 26% er enten blandingsjuicer, som er presset af flere forskellige slags frugt, eller mere specielle varianter som tomat, sveske og grape.
Rynkeby tilbyder et bredt sortiment af juice.

Juice fra koncentrat

Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder (typisk Brasilien eller Mexico), og kort efter presses de til appelsinsaft. En appelsin indeholder ca. 55 % juice, og når denne juice inddampes, så reduceres det naturlige vandindhold med ca. 80%. Tilbage er koncentratet, som kommer på frost og fragtes til Europa, hvor samme mængde væske tilsættes koncentratet. Så har vi den gode smag, vi kender fra det meste af den juice, der drikkes i Danmark. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker eller kunstige tilsætninge


Juice ikke fra koncentrat

Appelsinerne håndplukkes i subtropiske områder og kort efter presses de til appelsinsaft. Denne appelsinsaft nedkøles og transporteres til Europa og hældes på karton eller flaske. Så har vi den ekstra gode smag af presset frugt. Hele processen foregår uden på noget tidspunkt at tilsætte sukker eller kunstige tilsætninger.

Både juice og saft kan fryses, uden at det skader produktet.
Du skal dog være opmærksom på, at smagen kan aftage en smule efter nedfrysning.

Diabetikere kan som hovedregel ikke anbefales at drikke juice pga. det naturlige indhold af frugtsukker. Sød saft er heller ikke tilrådelig, da der er tilsat sukker.

Rynkeby anbefaler at diabetikere rådfører sig med sin læge eller følger vejledningen fra diabetes foreningen med hensyn til indtagelse af drikkevarer og drikkevarianter.

Pas på tænderne

Syreholdige fødevarer kan skade tænderne, men med nogle enkelte forholdsregler, kan man undgå/minimere risikoen for huller i tænderne.

Rådene er udviklet af Tandlægeforeningen i samarbejde med overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen på Københavns Universitet.

Gode råd når du drikker juice eller saft

Ulla Pallesen har i mange år deltaget i udarbejdelsen af rådgivningsmateriale til tandlæger og patienter og hun peger på, at det bedste man kan gøre for sine tænder, når man drikker syreholdige drikke, er, at man skynder sig at drikke op:

- Vi kan jo ikke undgå syreholdige føde- og drikkevarer. Men man skal undgå at smådrikke af et glas saft eller en sodavand over længere tid, for jo flere gange det sure rammer tænderne, jo værre er det, siger hun.

- Dertil er det en rigtig god idé at bruge sugerør, for så er kontakten til tænderne meget mindre.

I Tandlægeforeningens rådgivningsmateriale, som også er udarbejdet af Ulla Pallesen, kan man læse, at det er en god idé at nyde de syreholdige drikke sammen med mad, der kan neutralisere syren.

Her frarådes det også at børste tænder umiddelbart efter, at der er kommet surt på tænderne, fordi tandemaljen ellers kan slides yderligere – skyl hellere munden med vand.

Flere gode råd kan findes på Tandlægeforeningens hjemmeside.

Fem råd

1. Skynd dig at drikke op
2. Undlad at smådrikke syreholdige drikke over længere tid
3. Brug et sugerør
4. Nyd de syreholdige drikke sammen med mad, som kan neutralisere syren
5. Undlad at børste tænder lige efter du har drukket syreholdige drikke – skyl i stedet munden med vand.

Hvis du har flere spørgsmål

Så er du altid velkommen til at kontakte vores kvalitetsafdeling: kvalitet@rynkeby.dk

Rynkeby Foodservice

Rynkeby Foods A/S Vestergade 30 DK-5750 Ringe Tel. +45 63 62 32 00 E-mail: info@rynkeby.dk

Rynkeby

© 2022 Rynkeby Foods A/S

All rights reserved.